HAMAROSAN INDUL A MOZIÜNNEP

Immár ötödik alkalommal hamarosan kezdődik a Moziünnep! Idén az elmúlt években megszokotthoz képest más időpontban, szeptember 25-28. között várják országosan a mozik a filmek szerelmeseit. A Moziünnep négy napja alatt több mint 200 filmet láthatnak majd az érdeklődők, országosan a mozikban, mintegy 270 vetítővásznon. Idén sokkal több premier előtti alkotás és magyar film pereg majd, mint valaha, az ünnepi jegyár pedig most is rendkívül kedvező lesz, maximum 490 forint.

A Moziünnep alatt a nézők bepótolhatják a vízparton töltött idő, vagy az utazás miatt elmulasztott nagy nyári filmeket – Sötet Lovag, Hellboy2, Mamma Mia!, hogy csak néhány példát említsünk -, de minden eddiginél több premier előtti bemutatóban és különleges meglepetésben is részük lesz. Olyan filmek is visszakerülnek a vászonra, mint Koltai Lajos filmje, az Este, a 9 1/2 randi című romantikus vígjáték, vagy az új Indiana Jones, és a Harmadik Shrek.

Idén hat premier indul a Moziünnep alatt a mozikban: az egyik legsikergyanúsabb filmben, a Tiltott királyságban Jackie Chan-t és Jet Li-t láthatja a közönség, az MR73 című krimiben – melynek főszereplője Daniel Auteuil – Justine magányosan és visszahúzódóan él, mióta szüleit brutálisan megölték. Mikor a gyilkos szabadlábra kerül a félelem és fájdalom újra előtör benne. A Hívatlanok című horrofilmben romantikus éjszakát tervez egy fiatal pár (Liv Tyler és Scott Speedman), mikor azonban egyszer csak valaki kopogtat az ajtajukon, minden tervük romba dől… A zóna című mexikói filmdráma egy magas falakkal és szögesdróttal körbezárt területen játszódik valahol Mexikóvárosban. Lakói – köztük a kamasz Alejandro – rendezett és szép környezetben élik mindennapjaikat. De vajon mi van a falon kívül? A BenX és a Zöld hentesek című művészfilmeket pedig a Moziünneppel egy időben nyíló budapesti Kino moziban nézheti meg a közönség!

Minden eddiginél több, összesen 17 film érkezik meg premier előtt a rendezvényre, s ezek között három magyar alkotás is szerepel: Almási Tamás új filmje, a Márió, a varázsló Nyakó Julival és Franco Neroval a főszerepben, Fazekas Péter vígjátéka, a Para, olyan sztárokkal, mint Kamarás Iván, Bánsági Ildikó, Für Anikó, Vajdai Vilmos és végül a Filmszemle legtöbb díjat nyert filmje, a Moziünnep egyik legizgalmasabb meglepetése, a groteszk hangulatú Nyomozó. A külföldi premier előtti alkotások közt szerepel többek között Michael Gondry legújabb agymenése, a Tekerd vissza, haver! című garantáltan felejthetetlen vígjáték, vagy Tarsem Singh lélegzetelállító alkotása a Zuhanás.

Budapesten a Corvin, a Palace Mammut és a Palace Lurdy mozik egy exkluzív animét, a Death Note – Halállistát vetítik, a Művész moziban a magyar filmek alkotóival beszélgethetnek majd a nézők, lesz Delta, Nyomozó, Tabló és Márió, a varázsló-közönségtalálkozó is, míg a Corvin mozi sok más alkotás mellett a hétvégén Csillagok háborúja jelmezes felvonulás és lézerkardozás színesíti majd a programot. Idén először Budapest legnagyobb mozija, az Arena Cinema City is részt vesz a Moziünnepen, és számos kiegészítő programmal és sztár-jegyszedőkkel várja a közönséget: Kamarás Ivánnal szeptember 25-én 16.45-kor, Cseh Lacival pedig 19 órától találkozhat a közönség, míg a Sugárban 27-28-án délelőtt élő kungfubemutatóval kezdődik a Kung Fu panda című film.

További részletek a Moziünnep filmjeiről és meglepetéseiről a www.moziunnep.hu oldalon találhatóak.

Bővebb információ: Tamás Dorka – M: 30-474-55-92 – e-mail: tamas.dorka@chello.hu

Comments are closed.

Post Navigation