Rendezvények

Az alábbi linken letölthetikek a Kérelem a hallgatói rendezvényekhez nyomtatványt.

Gólyatábor

A beiratkozást megelőzően tartjuk az egyetemi campus területén a Gólyatábort, másik nevén a Balekhetet. Számos program, kirándulás, buli, vetélkedő könnyíti meg a felsőévesek és egymás megismerését. Gólyatáborban képet kaphatunk az Egyetemről, annak történetéről, a tanárokról, a szokásokról stb. Egy biztos: aki részt vesz a Gólyatáborban, magabiztosan érkezik a tanévnyitóra, és számára nem jelent problémát a beiratkozás vagy a kollégiumi beköltözés sem.

Időpont: 2012. augusztus

Sportnap

Az egyetem sportéletének egyik legkiemelkedőbb és egyik legösszetettebb rendezvénye, melynek célja az egyetemi tömegsport népszerűsítése. A Sportnap célja, hogy hagyományt teremtve hosszú távon jelképévé váljon a Miskolci Egyetemen működő színvonalas sportéletnek. A szeptemberben megrendezésre kerülő esemény a hallgatók sűrű tanulmányi elfoglaltsága miatt sporttal töltendő, tanítás nélküli munkanap keretében kerül megrendezésre. A legtöbb versenyszámban előnevezés szükséges, ezért keressétek és fgyeljétek a plakátokat, valamint a szórólapokat. Feltétlenül gyertek el!

Időpont: 2012. szeptember. www.dsk.uni-miskololc.hu

Gólyabál

A gólyák köszöntésének egyik rangos eseménye az egyetemi Gólyabál, melyet általában novemberben rendezünk meg. A bálnak a főépület helyiségei adnak otthont: az előcsarnokban, a díszaulában és a környező termekben folynak programjai. Valódi báli hangulatú, városi viszonylatban is színvonalas társasági rendezvény, melynek keretében a gólyaesküt és pezsgős koccintást követően válnak a gólyák egyetemi polgárokká. Az egyetemi hallgatók kedvezményesen, a gólyák térítésmentesen juthatnak belépőhöz a ME-HÖK támogatásának köszönhetően. A Gólyabál az egyetemi élet méltó, és egyben szórakoztató megnyitója is.

Időpont: 2012 November. www.uni-miskolc.hu/golyabal

Állásbörze

Március végén, április elején rendezzük meg a Miskolci Egyetemi Állásbörzét, melyen lehető-
ség nyílik az egyetemi hallgatók és a cégek számára a közvetlen kapcsolatteremtésre. Az ország
és a régió rangos cégeitől személyesen érdeklődhetsz a munkaadók elvárásairól, az általuk kínált lehetőségekről, szakmai gyakorlati helyekről. A börzén hasznos karrierkiadványok, valamint az Állásbörze Kalauz is megjelenik, melyek szintén segíthetnek az állásvadászatban. Nem csak végzős hallgatóknak ajánljuk! Az Állásbörzét többhetes felkészítő program (Állásbörze Felkészítő Napok) előzi meg, melynek előadásain meghívott tanácsadók, szakemberek segítségével a karriertervezés és az állásvadászat leghatékonyabb eszközeit mutatjuk be. Hasznos információk hangzanak el a karriertervezésre való felkészülésről: az önismeretről, a jó önéletrajzról, a jelentkezésről, az interjúról, a „munka világáról”. Minden előadást az előadás témájához kapcsolódó egyéni készségfejlesztő workshop és tanácsadás zár: pszichológiai tesztek, próbainterjú és tárgyalási technikák, önéletrajzírás (magyar/angol), grafológiai gyorselemzés, munkajog stb. Az ÁFN hatékonysága abban is mérhető, hogy a börzén kiállító cégek visszajelzései alapján a karrierkurzus résztvevői felkészültebben, célorientáltabban érkeztek az állásbörzére.

Időpont: 2012. április 4.  www.uni-miskolc.hu/allasborze

Szakmai gyakorlati börze

Az Állásbörze kísérőrendezvényeként a Miskolci Egyetem működési folyamatainak megújítása, komplex hallgatói és intézményi szolgáltatás-fejlesztésre alapozva TÁMOP-4.1.1-08/1-2009-0016 projekt keretében szervezzük a Szakmai Gyakorlati Börzét, melynek célja az alsóbb évesek orientálása olyan szakmai gyakorlat megszerzésében, amely elhelyezkedésüket nagymértékben segítheti. A rendezvény keretében a hallgatóknak szóló szakmai gyakorlati lehetőségeket kínáló, közvetítő és azokat személyesen bemutató cégek, szervezetek jelennek meg, valamint a hallgatóknak lehetőségük van szakmai gyakorlati hely választási tanácsadás igénybevételére.

Időpont: 2012. április 4.  www.uni-miskolc.hu/allasborze

MEN

Nagy múltra visszatekintő, több évtizedes hagyományokkal bíró négynapos rendezvény a MEN, amely az északkelet-magyarországi régió legfontosabb ifúsági, kulturális rendezvénye. A rendezvény a modern szórakozási formák, a sport és a diákhagyományok ötvözete, amely tartalmas kikapcsolódást ígér az egyetemi hallgatók, oktatók és dolgozók számára, és nagyszámú érdeklődőt vonz a városi fatalság köréből, de az ország minden tájáról érkeznek látogatók. A MEN évente, a szorgalmi időszak végén, május elején kerül megrendezésre. A tanévet lezáró közös buli nemcsak lazítási lehetőség a vizsgák előtt, hanem egész évre meghatározó élményt nyújt. A diákrektor-választás, a kampányidőszak és az azt kísérő programok felejthetetlen és fárasztó napokat ígérnek. Aki ebből egyetemista létére kimarad, akár ne is jelentkezett
volna a Miskolci Egyetemre.

Időpont: 2012. május 2-5.

www.men2011.hu

Leave a Reply