A ME-HÖK immár harmadik alkalommal 2014. október 8-9.-én szervezi meg III. Miskolci Egyetemi Kolimpiát.

Ezúttal is a 6+1 (UNI) kollégium lakói mérik össze erejüket játékos és kreatív versenyszámokban, mindezt 25 órán keresztül.
A nyertes kollégium egy éven át viselheti a 2014/15-ös tanév Kolimpia Bajnoki címét és értékes nyereményt kap.
A versenyt az eredményhirdetés után egy hatalmas partival zárjuk a Kettes Klubban, sztár fellépővel, a buli pedig MINDEN MISKOLCI EGYETEMISTA SZÁMÁRA INGYENES!!

Az ország több nagy egyetemén is rendeznek kollégiumok közötti viadalokat. A Miskolci Egyetemen sem előzmény nélküli ez a dolog, hiszen 1998-ig több éven keresztül megrendezésre került a STUDILI versenysorozata, mely szintén a kollégium közötti bohókás vetélkedés volt. Ezekre az alapokra építkezett a ME-HÖK, amikor kitalálta a KOLIMPIÁT…

Játékszabályok

Helyszínek és feladatok 7 kollégium méri össze az erejét egyenként 30 fő bevetésével egy maratoni 25 órás küzdelemben. A játékok fő helyszíne a Kettes Klub, de néhány feladatot külső helyszínen fogunk megrendezni.
A feladatok száma a 25 óra alatt 150 körül mozog és nagyon széles körűek, hogy a versenyzők minden képességüket kamatoztatni tudják. Vannak ügyességi, kreativitást, lexikális tudást igénylő feladatok, de persze az sem baj, ha néhány csapattag jó barátságot ápol, mondjuk a sörrel… Lesznek azonnal teljesítendő, középtávú (kb. 2 órán belüli) és hosszú távú (akár a verseny egész ideje alatt tartó) feladatok.

Pontozás A feladatokat 1-től 7-ig pontozzuk, de nehézségüknek megfelelően 1-től 4-ig szorzókkal láttuk el őket, amivel természetesen felszorozzuk a megszerzett pontokat.

Jolly Joker Nem hagyhattuk ki az ilyen játékok nagyon fontos elemét a Jollyt. A játék folyamán minden csapatnak 3-szor lesz lehetősége Jolly bejelentésére, miután a játékvezető ismertette az adott feladatot. A feladat végén a csapat által megszerzett pontokat megduplázzuk.

Óvás Kialakulhatnak vitás helyzetek a játékok ideje alatt, amit óvással lehet rendezni. Óvást minden esetben, valamely más csapat kárára tudtok bejelenteni. Az óvásnak automatikusan helyt adunk, amennyiben az óvást bejelentő csapat megcsinálja az óvó feladatot. Szeretnénk felhívni a figyelmeteket, hogy az óvó feladatatok a verseny “legrázósabb” feladatai, így mindenki gondolja át, hogy megéri-e az adott pillanatban. Ha az óvó feladat teljesült, akkor, akinek a kárára ezt bejelentették, azt az adott feladatban lenullázzuk a többi csapat pedig ennek megfelelően előre lép. Óvásra a játékok ideje alatt minden csapatnak kétszer van lehetősége.

Technikai információk

Előre szeretnénk felhívni, minden csapat figyelmét, hogy osszátok be a csapat erejét, mivel a 25 óra meglehetősen sok. Nem feltétlenül kell mindig minden csapattagnak a helyszínen lenni, de nem titkoljuk, hogy ez adott feladatoknál jelenthet hátrányt. A Kettes Klub a verseny egész ideje alatt rendelkezésetekre áll, valamint mi is gondoskodunk védőitalról, de a verseny hosszúsága miatt ezt is okosan osszátok be. A ruházatról már szóltunk, de azért még egyszer. felhívjuk a figyelmet, hogy a versenyre mindenki “varacskolós”, koszolható ruhában érkezzen! Az sem baj, ha ezekből egy váltással is rendelkeztek a koliban. Aláöltözetnek a fiúknak rövidnadrágot, a lányoknak bikinit javaslunk! Amennyiben bármilyen kérdésetek van, a játékkal kapcsolatban jelezzétek számunkra. A következő részben a verseny nyereményeivel jelentkezünk…

Neptun-gyűjtőszámla tájékoztató

Tisztelt Hallgatók!

Az új gyűjtőszámla megkezdte működését és fogadja az utalásokat. Az átállás közben a már erre a számlára utalt összegek bekerültek a Neptunba. Aki tévedésből, figyelmetlenségből még a régi számlára utalt, annak az utalásai is benn vannak. A régi számla időközben megszűnt, a zárolás utáni utalások visszautasításra kerültek.

Mindenkit kérünk, ellenőrizze az egyenlegét a Neptunban, és ha hibát tapasztal, jelezze.
Az új gyűjtőszámlával kapcsolatos tudnivalók a neptun.uni-miskolc.hu címen találhatók.

Ismételten felhívjuk figyelmüket, hogy a közlemény rovatba a következő mintának megfelelően kel az adatokat beírni: NK-ABC123 [Név]. Az NK– szöveget karakterhelyesen kell beírni, tehát a kötőjel és a nagybetű is fontos, mivel a konverter program ezt keresi a betöltéskor. Az ABC123 annak a hallgatónak a Neptunkódja, akinek az összeget a Neptunban jóvá kell írni. Tehát a Kajára, piára, Apától, Befizetés, Vatera-Skoda tömítés, Vizsgadíj, NK-ABC123 (SIC!), Kölcsön, Szükség esetén,stb. szavak a közleményben nem alkalmasak az azonosításra. A hallgató nevének megadása hasznos lehet, ha a kézi utalás banki feldolgozásakor nem egyértelmű a Neptunkódban valamelyik karakter: pl. nulla és O betű, és emiatt mégis hibalistára kerül az összeg. Ha tehetik, használjanak netbankot, ott egyértelmű a karaktermegadás. Kérjük, ezeket az információkat mondják el azoknak is, akik az Önök részére utalnak. Azokat a hibás tételeket, amelyeket nem sikerül azonosítani, és a hallgató nem keresi az összeget, néhány nap után visszautaljuk a forrás számlaszámra. Az újbóli utalás költsége az utalót terheli.

A beutalással nem ért véget a pénzügyek rendezése, a Neptunban a Pénzügyek/Befizetés menüpontban a kiírt aktív státuszú tételeket a beutalt összegből teljesíteniük kell.

A hallgatók által kezdeményezett visszautalások még nem működnek, várhatóan az október 6-i héten lesz elérhető ez a funkció.

Az eddigi türelmüket és megértésüket köszönve jó tanulást kíván
a Neptun csoport

A miskolci AIESEC (nemzetközi diákszervezet) tagfelvételt hirdet!

Fénykép: A miskolci AIESEC (nemzetközi diákszervezet) tagfelvételt hirdet!  Szeretnél egy jó társasághoz tartozni? Értékesen eltölteni a szabadidődet? Külföldi korodbeliekkel foglalkozni? -CSATLAKOZZ HOZZÁNK- Jelentkezni az alábbi linken tudsz: http://bit.ly/1qLa0KE Határidő: 2014.10.08. További info és elérhetőség: fb.com/aiesec.miskolc http://miskolc.aiesec.hu/ E/6 kollégium 2.em. 227.
Szeretnél egy jó társasághoz tartozni? Értékesen eltölteni a szabadidődet? Külföldi korodbeliekkel foglalkozni?
-CSATLAKOZZ HOZZÁNK-

Jelentkezni az alábbi linken tudsz: http://bit.ly/1qLa0KE
Határidő: 2014.10.08.
További info és elérhetőség:
fb.com/aiesec.miskolc
http://miskolc.aiesec.hu/
E/6 kollégium 2.em. 227.

Aktuális pályázati felhívások!

Út a tudományhoz ösztöndíjprogram:
http://www.emet.gov.hu/felhivasok/ut_a_tudomanyhoz2/
Határidő:2014.10.22.

Domus Magyarország senior és junior pályázat:
http://mta.hu/cikkek/domus-osztondij-palyazat-2014-135009
Határidő:2014.10.17.

Magyar Állami Eötvös Ösztöndíj pályázat:
http://palyazatmenedzser.hu/2014/09/24/magyar-allami-eotvos-osztondij-2015-palyazat-kulfoldi-tudomanyos-gazdasagi-es-kulturalis-resz-tovabbkepzesre/
Határidő:2014.11.06.

Svájci állami ösztöndíj pályázat:
http://palyazatok.org/svajci-kormany-osztondijak/#more-35985
Határidő:2014.10.15.

Liget folyóirat esszépályázata hallgatók részére:
http://palyazatmenedzser.hu/2014/09/21/esszepalyazat-a-liget-folyoiratban-valo-megjelenesre/
Határidő: folyamatos

1956-os forradalom évfordulójának pályázata:
http://palyazatok.org/palyazat-az-1956-os-forradalom-es-szabadsagharc-58-evforduloja-tiszteletere/#more-35926
Határidő:2014.10.10.

Schuman ösztöndíj (újságírói pályázat).
http://www.pafi.hu/_pafi/palyazat.nsf/767f6c3e957e6df9c12572e7004a1842/49fd407b3f139f02c1257ca000418b26?OpenDocument
Határidő:2014.10.15.

Fiatal kutatók nemzetközi konferencia részvételét támogató pályázat:
http://palyazatmenedzser.hu/2014/09/18/mta-ifjusagi-nemzetkozi-konferencia-palyazat-2015/
Határidő:2014.10.15.

Drámapályázat Szent Márton tiszteletére:
http://palyazatmenedzser.hu/2014/09/23/dramapalyazat-szent-marton-tiszteletere/
Határidő:2014. 12.01.

Építészeti filmnapok pályázat:
http://palyazatok.org/7-budapesti-epiteszeti-filmnapok/
Határidő:2014.10.31.

Rövidfilm-pályázat:
http://palyazatmenedzser.hu/2014/09/28/ahol-a-kurta-farku-malac-rovidfilm-palyazat-a-ki-es-elvandorlasrol/
Határidő:2014.10.31.

Fotópályázat:
http://palyazatmenedzser.hu/2014/09/28/szeretet-fotopalyazat-meghitt-bensoseges-emberi-kapcsolatokrol/
Határidő:2014.11.20.

Nemzetközi fotópályázat:
http://palyazatmenedzser.hu/2014/09/29/gyonyoru-vilagunk-nemzetkozi-fotopalyazat/
Határidő:2015.03.15.

Nemzetközi fotóművészeti pályázat:
http://palyazatmenedzser.hu/2014/09/21/best-100-nemzetkozi-fotomuveszeti-palyazat-es-kiallitas/
Határidő:2014.11.30.

A Tudományos Diákkör (TDK) felhívása!

Kedves Hallgatótársaim!

Bizonyára mindnyájan hallottátok már a TDK kifejezést, azonban sokan nem tudják, mit is takar ez pontosan.

A Tudományos Diákkör (TDK) célja, hogy segítséget nyújtson, a hallgatóknak a tananyagon túlmenő szakmai, illetve tudományos ismeretek megszerzésében, a különböző szakmai kutatási módszerek elsajátításában és a nyelvtudás fejlesztésében. A program keretein belül a hallgatók, az oktatók útmutatásával, egy adott tudományterület megismerése érdekében önállóan tevékenykednek. A TDK munkát végző hallgatók egyéni munkájuk eredményeit egy komplex dolgozat formájában nyújtják be, és adják elő diákköri konferenciákon. Ha a szakmai zsűri úgy ítéli meg, dolgozatukkal a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Karát képviselhetik különböző országos konferenciákon, és lehetőséget kaphatnak a dolgozat publikálására is. Az elkészített TDK munka tökéletes alapjául szolgálhat egy BA-s, illetve MA-s szakdolgozatnak, ezzel is megkönnyítve a diplomamunka megírását.

De miért is éri meg jelentkezni a TDK-ra?

- Már hallgatóként nevet szerezhettek tudományos berkekben!

- Kutatásaitokkal felkelthetitek oktatóitok figyelmét, ezzel is elősegítve egyetemi előmeneteleteket.

- A szakmai elismerés mellett pénz- illetve könyvjutalmakban részesülhettek.

- Pályázhattok karunk Hallgatói Önkormányzatánál közösségi ösztöndíjra.

- Segíthetitek az adott tudományág fejlődését, a jó ötletek mindig fontosak!

- Képviselhetitek egyetemünket, ezzel is növelve annak hírnevét, szakmai reputációját.

Miért fontos, hogy jelentkezzetek?

Létfontosságú, hogy megmutassuk, az oktatás színvonala mellett, a hallgatói tudományos tevékenykedés terén is kiemelkedik karunk. Hogy ez teljesüljön, arra van szükség, hogy minél többen jelentkezzetek TDK-zni. Mindamellett, hogy a program segítségével rendkívül jó alapokra helyezhetitek saját tudományos és tanulmányi pályátokat, számos ösztöndíjra pályázhattok, most karunkért is rendkívül sokat tehettek.

Ezért kérlek Titeket arra, munkátokkal segítsétek karunk fennmaradását és fejlődését. Tegyünk hozzá mindannyian egy kicsit a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Karához!

A jelentkezés menete:

Jelentkezni október 1-ig lehet a TDK elektronikus rendszerén keresztül. Ennek során meg kell adni a dolgozat címét, illetve témáját. A jelentkezési lapot a felkészítő tanárral is alá kell íratni. A teljes munka elkészítésének határideje november 3. A dolgozat bemutatása a kari szekcióülések keretein belül november 10-21. között lesz. A jelentkezők részére az eredményes felkészülés érdekében felkészítő foglalkozásokat is fogunk szervezni arról, hogy milyen a jó dolgozat, milyen a jó prezentáció. A foglalkozásokat karunk oktatói és az országos versenyeken sikeresen szereplő hallgatótársaitok tartják októberben . Ezúton is hívlak-várlak Benneteket ezekre a foglalkozásokra is.

Baráti üdvözlettel

Szabó Gábor

elnök, BTK-HÖK

ÁTJÁRÁSOK-ÁTHALLÁSOK

KONFERENCIAFELHÍVÁS

A BTK-HÖK Küldöttgyűlése Pályázatot hirdet!

KOLLÉGIUMI BIZOTTSÁGI TAG POZÍCIÓRA

SZOCIÁLIS ÉS ÖSZTÖNDÍJ BIZOTTSÁGI TAG POZÍCIÓRA

Aktuális Pályázatok!

Pedagógus Kutatói Ösztöndíj:
http://mta.hu/data/cikk/12/95/44/cikk_129544/Pedagogus_Kutatoi_Palyadij_palyazati_felhivas_2014.PDF
Határidő:2014.09.30.

Pályázat kutatói mobilitás támogatására:
http://mta.hu/cikkek/palyazati-felhivas-kutatoi-mobilitasi-tamogatasra-134483
Határidő:2014.09.30.

Transznacionális kulturális együttműködések támogatási pályázata:
http://palyazatmenedzser.hu/2014/09/02/palyazat-transznacionalis-kulturalis-egyuttmukodesi-projektek-tamogatasara-a-kreativ-europa-program-ke
Határidő:2014.10.01.
Nemzetiségekért Díj:
http://palyazatmenedzser.hu/2014/09/02/nemzetisegekert-dij-2014-palyazat-a-nemzetisegek-erdekeben-tevekenykedok-elismeresere/
Határidő:2014.10.02.

Konferencia-támogatási pályázat (elsősorban pénzügyi vagy ahhoz
kapcsolódó interdiszciplináris témában):
http://www.padabudapest.hu/docs/PADA_felhivas_konferencia_20140710.pdf
Határidő: folyamatos

Felsőoktatási mobilitási pályázat:
http://palyazatok.org/egt-finanszirozasi-mechanizmus-osztondij-program-felsooktatasi-mobilitasi-palyazatok-2014/#more-35736
Határidő:2014.10.30.

Tudománykommunikációs esszé-pályázat:
http://palyazatmenedzser.hu/2014/09/04/mert-kutatni-mindenki-szeret/
Határidő:2014.10.31.

Kritikaíró pályázat:
http://palyazatmenedzser.hu/2014/09/04/kritikairo-palyazat-zenes-szinhazi-eloadasrol-vagy-tancprodukciorol/
Határidő:2014.10.01.

Szakkollégiumi pályázat:
http://palyazatmenedzser.hu/2014/09/05/palyazat-szakkollegiumi-programban-valo-reszvetelre/
Határidő: 2014.10.01., 2015.03.01.

Építészeti fotópályázat:
http://palyazatmenedzser.hu/2014/09/11/egeszseges-varosok-boldog-varosok-az-ev-epiteszeti-fotoja-2014-%E2%80%A2-fotopalyazat/
Határidő:2014.09.21.

Europass-videopályázat:
http://palyazatmenedzser.hu/2014/09/11/europass-virusvideo-verseny-2014/
Határidő:2014.11.30.

Mese- és regényíró pályázat:
http://palyazatmenedzser.hu/2014/09/14/aranymosas-mese-es-regenypalyazat-tehetsegek-felfedezese-es-muveik-megjelentetese-celjabol/
Határidő:2014.12.31.

Sportnap 2014

Kedves hallgatók!

Idén immáron 15. alkalommal kerül megrendezésre az Egyetemi Sportnap!
Az esemény célja, hogy megmozgassa a hallgatóságot, kipróbálhassák magukat a legkülönbözőbb sportágakban, amelyek a következők:

1. Asztalitenisz (2 fő, 1 fiú + 1 lány – vegyes páros)
2. Atlétikai hétpróba (14 fő, 7 fiú és 7 lány)
3. Csocsó (2 fős csapat)
4. Darts (csapatonként 2 fő, 1 fiú + 1 lány)
5. Főzőverseny (10 fős csapat)
6. Sakk (2 fő)
7. Strandröplabda (2 fős csapat, 1 fiú és 1 lány – vegyes páros)
8. Streetball (4 fős csapat, 3 fő játszik, 1 fő csere, minimum 1 lány van a pályán)
9. Tenisz (egyéni verseny, férfi és női kategória)
10. Tollaslabda (2 fős csapat, 1 fiú és 1 lány – vegyes páros)
11. Vízi foci (5 fős csapatok, 4+1 játszik, ebből min. 2 lány, 2 csere)
12. Hendikepp vízilabda (maximum 10 fős csapat, 5+1 fő játszik, 4 fő csere)
13. Vizi játék határok nélkül és Úszóverseny (20 fős csapat, 10 fiú, 10 lány)

A sportnap helye és időpontja:
- szeptember 16. (kedd); Kemény Dénes uszoda
- szeptember 19. (péntek); Egyetemi Sportcentrum

Jelentkezni személyesen tudtok a Hallgatói Információs Központban (B/2. alagsor) szeptember 12 (péntek) délig!

További információkért keressétek:
Konyári Ádám – adam.konyari@gmail.com, 20/349 9680

Üdvözlettel
Miskolci Egyetem
Bölcsészettudományi Kar
Hallgatói Önkormányzat

Kutatók Éjszakája…hamarosan!

A HÖOK Mentorprogram vár a 2014/2015-ös tanévben is!

A Mentorprogram feladatai és céljai:
A program azokat az elsőéves hallgatókat támogatja az egyetemi, főiskolai beilleszkedés során. A programba jelentkező hallgatókat egy személyes segítő (mentor) támogatja az első két szemeszterben. A mentor azonos felsőoktatási intézmény, azonos területén tanuló felsőbb éves, ezért hatékonyan tud segíteni és tanácsot adni tanulmányi és adminisztrációs ügyekben egyaránt. A felkészült segítő időben tudja rábízott mentoráltját tájékoztatni az aktuális pályázatokról, szociális és tanulmányi ösztöndíjakról. A Mentorprogram célja, hogy a programban résztvevő támogatott hallgatók az első két szemeszter alatt – a beilleszkedés mellett – felkészüljenek a segítség nélküli egyetemi életre, ami hozzájárul ahhoz, hogy egyenlő eséllyel járhassák végig a diplomáig vezető utat.

Segítséget kapsz:
• Tanulmányi ügyekben
• Egyetemi ügyintézésben
• Ösztöndíjak pályázásában (akár olyanokéban is, amelyekről máshol nem is hallanál)

Közösség:
A Mentorprogram feladatának tekinti, hogy a programban résztvevő hallgatókból közösséget kovácsoljon, ahol lehetőség nyílik új kapcsolatok kialakítására, amely fontos lépés lehet a mentorálltak számára a beilleszkedés folyamatában. Célunk továbbá, hogy ez a közösség csak lassan cserélődjön. Ennek érdekében szeretnénk elérni, hogy a mentorálltak a következő évben immár felkészült mentorként lépjenek bele ebbe az együttműködésbe. Ennek előnye, hogy tapasztalt hallgatókként jobban ismerhetik a velük, azonos háttérrel rendelkezők problémáit. További előnye, hogy a program így nemcsak két szemeszteren keresztül hathat a programban résztvevők életútjára, hiszen a mentorok képzésén és a közösségi programokon való részvételük által továbbra is formálódhatnak ezek a fiatalok.

Jelentkezés: Csuhaj Andrea programvezetőnél: csuhaj.andrea@hook.hu

Amit meg kell adnod e-mail-ben: név, egyetem,-kar,-szak, születési dátum,-hely,-anya neve, telefonszám, e-mail cím.

További információ: http://hook.hu/mentor

Ha szeretnél bővebben is hallani a mentorprogramról, netán kérdéseid merültek fel, akkor gyere el a 2014.09.09-én tartandó fórumunkra a XXVIII-as előadóba (B/2. “kék terem”)

HÖOK Mentorprogram

PÁLYAZATI KIÍRÁS

A Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Kar Hallgatói Önkormányzat Küldöttgyűlése pályázatot hirdet szakos képviselői mandátumok betöltésére, az alábbi szakokon:

 1. Modern Filológia (Angol / Anglisztika – Német / Germanisztika)
 2. Politológia – Szociológia – Szociális Munka
 3. Magyar – Filozófia
 4. Kulturális Antropológia
 5. Történelem
 6. Tanárképző

Pályázatot nyújthat be az adott szakon aktív, alapszakos, nappali hallgatói jogviszonnyal rendelkező hallgató!

A pályázat benyújtási határideje: 2014. szeptember 8., 12:00

A pályázatnak tartalmaznia kell a hallgató:

 1. fényképes önéletrajzát
 2. neptun kódját
 3. e-mail címét, telefonszámát
 4. valamint elképzeléseit a hallgatói érdekképviselettel kapcsolatban

A pályázatot személyesen kell leadni a B/2 épület alagsorában található HÖK irodában, valamint e-mailben elküldeni a btkhok@uni-miskolc.hu címre.

Üdvözlettel:

BTK-HÖK Küldöttgyűlése

Magas volt a ponthatár?

Nem vettek fel a kiszemelt mesterképzésre? Jövőre újra megpróbálhatod, de addig se légy rest, jelentkezz valamelyik Szakirányú Továbbképzésünkre!
A jelentkezés előfeltétele, egy, már megszerzett diploma. A képzés időtartama 2 félév, melynek végén egy újabb diploma zsebelhető be!

Elérhető szakjaink:
Angol gazdasági és üzleti szaknyelvtanár
Német gazdasági és üzleti szaknyelvtanár
Gyermekvédelmi pszicho-patrónus
Interkulturális nevelési szaktanácsadó
Ipari örökség
Jelnyelvi lingvisztika és didaktika
Jelnyelvi mentor
Kiadói szerkesztő
Kisebbségi-esélyegyenlőségi tanácsadó
Pedagógus szakvizsga
Közoktatási vezető és pedagógus szakvizsga
Közpolitika-szervező
Kreatív írás
Politikai menedzser
Régészeti kulturális örökség védelem és hasznosítás
Roma társadalomismeret
Szociális menedzser
Társadalomtudományi és gazdasági szakfordító (angol/német/orosz)
Újságíróképzés
Pedagógus továbbképzési program
(Felnőttképzési Regionális Központtal együttműködve)
Pedagógusok feladatai és lehetőségei az iskolai fegyelmezésben
Tehetségazonosítás, tehetségfejlesztés az iskolában

Bővebb információ a kari honlapon, illetve az intézeteknél!

És ami a legfontosabb: jelenkezni AUGUSZTUS 15-ig lehet!

Figyelem!

Kedves Bölcsész Hallgatók!

Itt a nyár! Lehet úszni a Balatonban, de fontos, hogy a tanulmányaid el ne ússzanak!
Várhatóan 2014. szeptemberében lép életbe az a szabály, amely szerint a Miskolci Egyetem 2015. szeptember 1. napja után nem hirdeti meg az 1993. évi felsőoktatási törvény szerinti kifutó képzéseit.
Ennek értelmében, aki 2006 előtt kezdte meg tanulmányait, annak 2015 szeptemberéig van lehetősége abszolutóriumot szerezni, illetve addig kérheti átvételét a jelenleg folyó képzésekre (de kreditjeinek beszámítása nem minden esetben lehetséges!).

További információkért nyugodtan forduljatok hozzánk, vagy a Dékáni Hivatalhoz!

Üdvözlettel
ME BTK-HÖK

„Az I. világháború és a monarchia emlékezete”

IV. Miskolci Kultúrtörténeti Verseny és Diákkonferencia középiskolások számára

A Diákkonferencia helye: Miskolci Egyetem
ideje: 2014. május 27.

A Diákkonferencia programja

• 11.00 Ünnepélyes megnyitó
Miskolci Egyetem C/2 épület 34-es előadó
- Dr. Illésné Dr. Kovács Mária Dékán Asszony köszöntője
- Kiss Gábor, Miskolc Megyei Jogú Város alpolgármestere,
a Diákkonferencia Fővédnökének köszöntője

- Plenáris előadások
Szepessy Péter Donát, egyetemi adjunktus, ME-BTK Szociológiai Intézet
Simon Gábor, hadtörténész PhD-hallgató, ME-BTK Doktori Iskola

• 11.30 − 13.30 Előadások szekciónként, 15 perces prezentációk a pályamunkák témájában
Magyar nyelv- és irodalom szekció
B/2 ép. Magyar szakos könyvtár
Társadalom- és művelődéstörténeti szekció (szociológiai, antropológiai és művelődéstörténeti témák)
C/2 34-es előadó
Történettudományi szekció C/2 ép. 35-ös ea.

• 14.00 Ünnepélyes eredményhirdetés, díjak átadása
C/2 épület 34-es előadó

Fogadás

A rendezvényre Minden Érdeklődőt szeretettel vár a Miskolci Egyetem BTK Fejlesztéséért Alapítvány!

Jótékonysági élelmiszergyűjtés a Miskolci Egyetemi Napok alatt

A Magyar Vöröskereszt és a Miskolci Egyetem Hallgatói Önkormányzata immáron harmadik alkalommal rendez jótékonysági akciót, melynek keretén belül tartós élelmiszert gyűjtünk a rászorulóknak. Felajánlásaitokat a fesztivál területén felállított gyűjtőponton várják a Magyar Vöröskereszt munkatársai.

Amivel segíthetsz: konzerv, cukor, liszt, rizs, tészta, porleves és gyakorlatilag bármilyen tartós élelmiszer. Segíts, hogy segíthessünk!

FOTÓPÁLYÁZAT

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Balesetmegelőzési Bizottság, Rosvig Kft. és az Inform Média Kft.

Internetes Hírportáljának (boon.hu) támogatásával KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI

FOTÓPÁLYÁZATOT HIRDET

A pályázat részletei

A BTK-HÖK Pályázatot hirdet a Kollégiumi Bizottság elnöki pozíciójának betöltésére

PÁLYÁZAT LETÖLTÉSE

AXE Nyereményjáték