A ME-HÖK immár harmadik alkalommal 2014. október 8-9.-én szervezi meg III. Miskolci Egyetemi Kolimpiát.

Ezúttal is a 6+1 (UNI) kollégium lakói mérik össze erejüket játékos és kreatív versenyszámokban, mindezt 25 órán keresztül.
A nyertes kollégium egy éven át viselheti a 2014/15-ös tanév Kolimpia Bajnoki címét és értékes nyereményt kap.
A versenyt az eredményhirdetés után egy hatalmas partival zárjuk a Kettes Klubban, sztár fellépővel, a buli pedig MINDEN MISKOLCI EGYETEMISTA SZÁMÁRA INGYENES!!

Az ország több nagy egyetemén is rendeznek kollégiumok közötti viadalokat. A Miskolci Egyetemen sem előzmény nélküli ez a dolog, hiszen 1998-ig több éven keresztül megrendezésre került a STUDILI versenysorozata, mely szintén a kollégium közötti bohókás vetélkedés volt. Ezekre az alapokra építkezett a ME-HÖK, amikor kitalálta a KOLIMPIÁT…

Játékszabályok

Helyszínek és feladatok 7 kollégium méri össze az erejét egyenként 30 fő bevetésével egy maratoni 25 órás küzdelemben. A játékok fő helyszíne a Kettes Klub, de néhány feladatot külső helyszínen fogunk megrendezni.
A feladatok száma a 25 óra alatt 150 körül mozog és nagyon széles körűek, hogy a versenyzők minden képességüket kamatoztatni tudják. Vannak ügyességi, kreativitást, lexikális tudást igénylő feladatok, de persze az sem baj, ha néhány csapattag jó barátságot ápol, mondjuk a sörrel… Lesznek azonnal teljesítendő, középtávú (kb. 2 órán belüli) és hosszú távú (akár a verseny egész ideje alatt tartó) feladatok.

Pontozás A feladatokat 1-től 7-ig pontozzuk, de nehézségüknek megfelelően 1-től 4-ig szorzókkal láttuk el őket, amivel természetesen felszorozzuk a megszerzett pontokat.

Jolly Joker Nem hagyhattuk ki az ilyen játékok nagyon fontos elemét a Jollyt. A játék folyamán minden csapatnak 3-szor lesz lehetősége Jolly bejelentésére, miután a játékvezető ismertette az adott feladatot. A feladat végén a csapat által megszerzett pontokat megduplázzuk.

Óvás Kialakulhatnak vitás helyzetek a játékok ideje alatt, amit óvással lehet rendezni. Óvást minden esetben, valamely más csapat kárára tudtok bejelenteni. Az óvásnak automatikusan helyt adunk, amennyiben az óvást bejelentő csapat megcsinálja az óvó feladatot. Szeretnénk felhívni a figyelmeteket, hogy az óvó feladatatok a verseny “legrázósabb” feladatai, így mindenki gondolja át, hogy megéri-e az adott pillanatban. Ha az óvó feladat teljesült, akkor, akinek a kárára ezt bejelentették, azt az adott feladatban lenullázzuk a többi csapat pedig ennek megfelelően előre lép. Óvásra a játékok ideje alatt minden csapatnak kétszer van lehetősége.

Technikai információk

Előre szeretnénk felhívni, minden csapat figyelmét, hogy osszátok be a csapat erejét, mivel a 25 óra meglehetősen sok. Nem feltétlenül kell mindig minden csapattagnak a helyszínen lenni, de nem titkoljuk, hogy ez adott feladatoknál jelenthet hátrányt. A Kettes Klub a verseny egész ideje alatt rendelkezésetekre áll, valamint mi is gondoskodunk védőitalról, de a verseny hosszúsága miatt ezt is okosan osszátok be. A ruházatról már szóltunk, de azért még egyszer. felhívjuk a figyelmet, hogy a versenyre mindenki “varacskolós”, koszolható ruhában érkezzen! Az sem baj, ha ezekből egy váltással is rendelkeztek a koliban. Aláöltözetnek a fiúknak rövidnadrágot, a lányoknak bikinit javaslunk! Amennyiben bármilyen kérdésetek van, a játékkal kapcsolatban jelezzétek számunkra. A következő részben a verseny nyereményeivel jelentkezünk…

Leave a Reply