Neptun-gyűjtőszámla tájékoztató

Tisztelt Hallgatók!

Az új gyűjtőszámla megkezdte működését és fogadja az utalásokat. Az átállás közben a már erre a számlára utalt összegek bekerültek a Neptunba. Aki tévedésből, figyelmetlenségből még a régi számlára utalt, annak az utalásai is benn vannak. A régi számla időközben megszűnt, a zárolás utáni utalások visszautasításra kerültek.

Mindenkit kérünk, ellenőrizze az egyenlegét a Neptunban, és ha hibát tapasztal, jelezze.
Az új gyűjtőszámlával kapcsolatos tudnivalók a neptun.uni-miskolc.hu címen találhatók.

Ismételten felhívjuk figyelmüket, hogy a közlemény rovatba a következő mintának megfelelően kel az adatokat beírni: NK-ABC123 [Név]. Az NK– szöveget karakterhelyesen kell beírni, tehát a kötőjel és a nagybetű is fontos, mivel a konverter program ezt keresi a betöltéskor. Az ABC123 annak a hallgatónak a Neptunkódja, akinek az összeget a Neptunban jóvá kell írni. Tehát a Kajára, piára, Apától, Befizetés, Vatera-Skoda tömítés, Vizsgadíj, NK-ABC123 (SIC!), Kölcsön, Szükség esetén,stb. szavak a közleményben nem alkalmasak az azonosításra. A hallgató nevének megadása hasznos lehet, ha a kézi utalás banki feldolgozásakor nem egyértelmű a Neptunkódban valamelyik karakter: pl. nulla és O betű, és emiatt mégis hibalistára kerül az összeg. Ha tehetik, használjanak netbankot, ott egyértelmű a karaktermegadás. Kérjük, ezeket az információkat mondják el azoknak is, akik az Önök részére utalnak. Azokat a hibás tételeket, amelyeket nem sikerül azonosítani, és a hallgató nem keresi az összeget, néhány nap után visszautaljuk a forrás számlaszámra. Az újbóli utalás költsége az utalót terheli.

A beutalással nem ért véget a pénzügyek rendezése, a Neptunban a Pénzügyek/Befizetés menüpontban a kiírt aktív státuszú tételeket a beutalt összegből teljesíteniük kell.

A hallgatók által kezdeményezett visszautalások még nem működnek, várhatóan az október 6-i héten lesz elérhető ez a funkció.

Az eddigi türelmüket és megértésüket köszönve jó tanulást kíván
a Neptun csoport

Leave a Reply