Miskolci Egyetemi Állásbörze

Időpont: 2013. április 10-én (szerda10-16 óráigHelyszín: Miskolci Egyetem, Körcsarnok


2013. április 10-én (szerda) 10-16 óráig a Miskolci Egyetem Körcsarnokában tizenkilencedik alkalommal rendezzük meg a Miskolci Egyetemi Állásbörzét. Az egynapos rendezvény alkalmat nyújt a cégek bemutatkozására, állásajánlatainak megismertetésére. A rendezvényt Prof. Dr. Patkó Gyula Rektor Úr nyitja meg, és negyedik alkalommal ad át díjat az egyetemünkön végzett szakemberek munkába állását, foglalkoztatását leginkább támogató cég képviselőjének.

Ebben az évben a börzén 55 standon 58 kiállító lesz jelen, ebből 56 állásajánlatokat kínáló, közvetítő cég, szervezet és 2 további partner. A Miskolci Egyetemi Állásbörze ezzel a legnagyobb vidéki állásbörzének számít. A meghirdetett pozíciók 34,21%-a az Észak-Magyarországi Régióban, 26,31%-a Budapesten, 13,15%-a az Észak-Alföldi Régióban van.

A legtöbb ajánlat az idén a gépészmérnököknek, közgazdászoknak, villamosmérnököknek, informatikusoknak szól. A résztvevő cégek kifejezetten keresnek műszaki menedzsert, minőségbiztosítási mérnököt, logisztikust, olaj- és gázmérnököt vagy más műszaki, mérnöki végzettségűeket is. Aki nem ilyen végzettséggel rendelkezik, annak is érdemes kilátogatni a börzére és jelentkezni, mert több cég keres bármilyen felsőfokú végzettséggel rendelkező munkatársakat. Az idén is jelen lesz 5 személyzeti tanácsadó, közvetítő cég, akik adatbázisába be lehet kerülni. A tanári és tanítói állásadatbázis standnál az országos tanári és tanítói álláslehetőségekről érdeklődhetnek a látogatók. Az érdeklődők feltétlenül hozzanak magukkal önéletrajzot, amit a felkeresendő standoknál hagyhatnak!

Az alsóbb évesek számára a cégek többsége felajánlja a szakmai gyakorlaton való részvétel és a diplomamunka-írás lehetőségét, de jó néhány cégnél ösztöndíjra is pályázhatnak a Miskolci Egyetem hallgatói. Nem elég végzősként megjelenni egy-egy ilyen eseményen, már most gondolni kell a jövőre, megismerni a cégek által támasztott követelményeket!

Az Állásbörze mellett az idén megrendezzük „A Miskolci Egyetem működési folyamatainak megújítása, komplex hallgatói és intézményi szolgáltatásfejlesztésre alapozva” című TÁMOP 4.1.1-08/1-2009-0016. jelű projekt fenntartása keretében a Szakmai Gyakorlati Börzét. A kezdeményezés célja az alsóbb évesek orientálása olyan szakmai gyakorlat megszerzésében, amely elhelyezkedésüket nagymértékben segítheti. A Szakmai Gyakorlati Börzén a hallgatóknak szóló szakmai gyakorlati lehetőségeket kínáló, közvetítő és azokat személyesen bemutató cégek, szervezetek jelennek meg.

Az Állásbörze Kalauzban – amely a rendezvény helyszínén az információs pultnál és a kiadványosztóknál lesz elérhető – természetesen valamennyi résztvevőről találhatnak részletes információkat.

A rendezvénnyel kapcsolatos részletes információk a www.uni-miskolc.hu/allasborze honlapon megtalálhatók.

Idén is lehetőség lesz életpálya, életvezetési, személyiségfejlesztési, pályaorientációs és karrier tanácsadásokon, illetve próbainterjún való részvételre. Emellett 6 cég cégprezentációját hallgathatják meg az érdeklődők. A kiállítókat bemutató Állásbörze Kalauz mellett még további 3 karrier témájú kiadvánnyal is gazdagodhatnak az idelátogatók.

Leave a Reply