A HÖOK Mentorprogram vár a 2014/2015-ös tanévben is!

A Mentorprogram feladatai és céljai:
A program azokat az elsőéves hallgatókat támogatja az egyetemi, főiskolai beilleszkedés során. A programba jelentkező hallgatókat egy személyes segítő (mentor) támogatja az első két szemeszterben. A mentor azonos felsőoktatási intézmény, azonos területén tanuló felsőbb éves, ezért hatékonyan tud segíteni és tanácsot adni tanulmányi és adminisztrációs ügyekben egyaránt. A felkészült segítő időben tudja rábízott mentoráltját tájékoztatni az aktuális pályázatokról, szociális és tanulmányi ösztöndíjakról. A Mentorprogram célja, hogy a programban résztvevő támogatott hallgatók az első két szemeszter alatt – a beilleszkedés mellett – felkészüljenek a segítség nélküli egyetemi életre, ami hozzájárul ahhoz, hogy egyenlő eséllyel járhassák végig a diplomáig vezető utat.

Segítséget kapsz:
• Tanulmányi ügyekben
• Egyetemi ügyintézésben
• Ösztöndíjak pályázásában (akár olyanokéban is, amelyekről máshol nem is hallanál)

Közösség:
A Mentorprogram feladatának tekinti, hogy a programban résztvevő hallgatókból közösséget kovácsoljon, ahol lehetőség nyílik új kapcsolatok kialakítására, amely fontos lépés lehet a mentorálltak számára a beilleszkedés folyamatában. Célunk továbbá, hogy ez a közösség csak lassan cserélődjön. Ennek érdekében szeretnénk elérni, hogy a mentorálltak a következő évben immár felkészült mentorként lépjenek bele ebbe az együttműködésbe. Ennek előnye, hogy tapasztalt hallgatókként jobban ismerhetik a velük, azonos háttérrel rendelkezők problémáit. További előnye, hogy a program így nemcsak két szemeszteren keresztül hathat a programban résztvevők életútjára, hiszen a mentorok képzésén és a közösségi programokon való részvételük által továbbra is formálódhatnak ezek a fiatalok.

Jelentkezés: Csuhaj Andrea programvezetőnél: csuhaj.andrea@hook.hu

Amit meg kell adnod e-mail-ben: név, egyetem,-kar,-szak, születési dátum,-hely,-anya neve, telefonszám, e-mail cím.

További információ: http://hook.hu/mentor

Ha szeretnél bővebben is hallani a mentorprogramról, netán kérdéseid merültek fel, akkor gyere el a 2014.09.09-én tartandó fórumunkra a XXVIII-as előadóba (B/2. “kék terem”)

Leave a Reply