Általános ismertető


1. Állásbörze a Miskolci Egyetemen

Idén huszonnegyedik alkalommal rendezzük meg a Miskolci Egyetemi Állásbörzét. Az egynapos rendezvény alkalmat nyújt az egyetemi hallgatók és fiatal szakemberek, valamint leendő munkáltatóik számára a közvetlen kapcsolatteremtésre, egymásra találására. A rendezvény kitűnő lehetőség a kiállítók bemutatkozásra, állásajánlataik ismertetésére.

Tavaly 80 standon 84 kiállító vett részt, ebből 82 állásajánlatokat kínáló, közvetítő cég, szervezet és 2 további partner.

Az Állásbörze látogatói a végzős, záróvizsga előtt álló hallgatók, a néhány éve végzett diplomások és az alsóbb éves hallgatók köréből kerülnek ki. A látogatók álláskeresés, a kiállító cégek megismerése, szakmai gyakorlati hely keresése és a munkaerőpiaci keresletről való tájékozódás, kapcsolatépítés céljából érkeznek a rendezvényre.

A rendezvény célja egyrészt, hogy segítse a hallgatók munkaerőpiacon való érvényesülését és felkészítését az első állás megkeresésére, megszerzésére, másrészt, hogy közvetítse a vállalati igényeket, a munkáltatók által kínált lehetőségeket a hallgatóság felé és állásajánlatok meghirdetésével közvetlenül is elősegítse a diplomát szerzők elhelyezkedését.

A rendezvény szervezői a Miskolci Egyetem Hallgatói Önkormányzata, a Miskolci Egyetem Hallgatói Szolgáltatások Igazgatósága és az Állásbörze Nonprofit Kft., pénzügyi lebonyolítója az Állásbörze Nonprofit Kft. A szervezők figyelembe veszik a kiállítók észrevételeit, a visszajelzések alapján évről évre törekszenek a rendezvény színvonalának emelésére.

A rendezvénnyel kapcsolatos bármilyen kérdése esetén a szervezők a Kapcsolat menüpontban feltüntetett címeken, telefonszámokon készséggel állnak rendelkezésre.
HELYSZÍN:Miskolci Egyetem, előcsarnok és díszaula fsz.
IDŐPONT:2018. április 11. (szerda) 10-16 óra

2. Szakmai Gyakorlati Börze

Idén kilencedik alkalommal rendezzük meg a Szakmai Gyakorlati Börze elnevezésű rendezvényt a Miskolci Egyetemen, az Állásbörze kísérő eseményeként. A kezdeményezés célja az alsóbb évesek orientálása olyan szakmai gyakorlat megszerzésében, amely elhelyezkedésüket nagymértékben segítheti. A Szakmai Gyakorlati Börze keretében várjuk azokat, akik a Miskolci Egyetem hallgatói számára még egyetemi tanulmányaik alatt szakmai gyakorlati helyeket kínálnak, nem vesznek részt kiállítóként az Állásbörzén, de szeretnék a szakmai gyakorlati lehetőségeiket személyesen bemutatni.

HELYSZÍN:Miskolci Egyetem előcsarnok, I. em.
IDŐPONT:2018. április 11. (szerda) 10–16 óra