Ajánlás


Tisztelt Leendő Kiállító!

A Miskolci Egyetem nemcsak selmecbányai hagyományait őrzi példásan, hanem – mint folyamatosan fejlődő intézmény – új értékeket is teremt. Immár hagyomány az is, hogy évről évre megrendezzük az ország legnagyobb vidéki állásbörzéjét, amely 25. alkalommal invitálja a cégeket, a hallgatókat és az álláskeresőket a campusra.

Egyetemünk 2019-ben a hazai felsőoktatás sikeres, stabil intézményének mondhatja magát, így biztos háttérrel fókuszálhat alapfeladatára, amely nem más, mint jól képzett, versenyképes tudással felvértezett diplomások képzése a munkaerő-piac számára. A felsőoktatási képzések igen széles skáláját oktatjuk: az egyetem húzóerejét jelentő műszaki képzésterületektől egészen a humán- és társadalomtudományokig, a képzések között pedig több unikális, tehát kizárólag itt, Miskolcon futó képzési program is található – elsősorban műszaki területeken. Bátran elmondhatjuk, hogy a hallgatóság sem csupán a hagyományok ápolásában jeleskedik: hallgatóink remek eredményeket érnek el nemzetközi szuperszámítógépes, földtudományiolajipari tematikájú vagy éppen esettanulmány-megoldó versenyeken. Napjainkban egyre komolyabb hangsúlyt fektet az egyetem az ipari-gazdasági kapcsolatok fejlesztésére is: célunk, hogy hatékonyan kooperáljunk a régió nagyvállalataival, és a hazai kis- és középvállalkozásokkal is megtaláljuk az együttműködés útjait. Az elmúlt években a multinacionális cégek mellett számos KKV-val is duális képzési megállapodást kötöttünk. Olyan campust építünk tehát, amely nemcsak az Állásbörze idején nyílik meg a vállalatok előtt, hanem folyamatosan a legkülönbözőbb együttműködési lehetőségekkel várja a gazdaság szereplőit.

Bízom benne, hogy az Egyetemi Állásbörze – hagyományaihoz méltóan – idén is hasznos információkkal, kapcsolatokkal és tapasztalatokkal fog szolgálni mind a cégek, mind pedig a hallgatók számára.

Baráti üdvözlettel:
Dr. Deák Csaba,
a Miskolci Egyetem kancellárja