Ajánlás


Tisztelt Egyetemi Polgárok! Tisztelt Látogatók!

Mára igazi hagyománnyá vált, hogy a tavaszi szemeszterben a Miskolci Egyetem – mint a régió elsőszámú felsőoktatási intézménye, egyben az ország egyik legstabilabb egyeteme – hazánk legnagyobb vidéki állásbörzéjére invitálja volt és jelenlegi hallgatóit. Az idei rendezvény immár a 24. a sorban. E nagyszabású esemény is bizonyíthatja, hogy egyetemünk mindig többet nyújt hallgatói számára a szűkebb értelemben vett szakmai képzésnél.

A kiállító cégek többsége visszatérő vendég a miskolci campuson: évről évre részt vesznek a börzén, hiszen jól tudják, hogy a lehető legjobb helyre jönnek. Itt, az Egyetemvárosban ugyanis mindig megtalálhatják megfelelő, jól képzett munkaerő-utánpótlásukat. Bizalommal fordulnak tehát a Miskolci Egyetemen végzett, versenyképes tudással felvértezett diplomások felé. Intézményünk hagyományosan sokoldalú és napjainkban egyre szélesedő kapcsolatokat ápol a gazdasági szféra szereplőivel, amiből a hallgatók is jócskán profitálnak: a vállalkozások jelentős része már a képzés szintjén is együttműködik az egyetemmel: szakmai gyakorlati helyeken fogadják és ösztöndíjakkal támogatják a hallgatókat, illetve duális képzési lehetőségekkel várják őket.

A diplomások és a végzős hallgatók mellett a börze azokat a hallgatókat is remek lehetőségekkel várja, akik még nem keresnek munkát. Ők egyrészt a szakmai gyakorlati helyek közül válogathatnak, másrészt – a jövőjük szempontjából igen fontos kapcsolatépítés mellett – felmérhetik, hogy mit is várnak el a pályakezdőktől a vállalkozások, és miben érdemes még fejlődniük álmaik állásához. A Miskolci Egyetemen bizonyára meg fogják találni a szükséges kurzusokat és egyéb, például nyelvtanulási lehetőségeket a célirányos fejlődéshez.

Figyelmükbe ajánlom a nap kísérőrendezvényeit, karrierprogramjait is: az álláskeresési tanácsadáson, a próbainterjúkon, valamint a CV ambulancián egyaránt hasznos információkhoz és tapasztalatokhoz juthatnak – ahogy a cégek prezentációi is nagyban hozzájárulhatnak, hogy a jövőben felkészült, tudatos pályakezdőként léphessenek a munkaerő-piacra.

Az állásbörze a hallgatók mellett a kiállító cégek számára is remek esélyeket rejt, hiszen olyan – magas szinten képzett és tehetséges – fiatalok közül toborozhatnak, akik közül többen már komoly hazai és nemzetközi versenyeken is bizonyították rátermettségüket és a Miskolci Egyetemen zajló képzések kiválóságát.

Baráti üdvözlettel:
Dr. Deák Csaba,
a Miskolci Egyetem kancellárja