Rektori köszöntő

Köszöntöm Önt a Miskolci Egyetemen minden évben megrendezésre kerülő tavaszi Állásbörze és Szakmai Gyakorlati Börze információs kiadványának olvasójaként!

Az idén 25. évfordulójához érkezett az Állásbörze, amely ebben az évben is igényes, körültekintő szervezés eredményeként valósul meg. A Börzére mindig sok érdeklődő látogat el, amely a Szervezők számára öröm és egyben kihívás is. A program összeállításáért felelős Miskolci Egyetemi Hallgatói Szolgáltatások Igazgatóságának munkatársai idén is igyekeznek készségesen segíteni az Állásbörzével kapcsolatos minden kérdésben.

Nem véletlen az, hogy a legnagyobb vidéki Állásbörzének hagyományosan a Miskolci Egyetem ad otthont. A Miskolci Egyetem, mint versenyképes szolgáltatást nyújtó „igazi” universitas ugyanis sok szállal kötődik a Magyarországon működő vállalatokhoz és az állami szervezetekhez. A gazdaság, az ipar és az államszervezet meghatározó szereplőivel évtizedekre visszamenőleg jó és kiterjedt az Egyetem kapcsolatrendszere. Az együttműködésnek több példája van: a cégek és az állami intézmények a képzésben közvetlenül is részt vállalnak ösztöndíjprogramok és gyakorlati projektek, valamint az oktatásban való közreműködés révén. A Miskolci Egyetem célja az, hogy minden képzési programja minőségi, gyakorlatorientált, korszerű - azaz a gazdasági és társadalmi élet változásaihoz igazodó és a mindenkori munkaerő-piaci igényeknek megfelelő – legyen, hiszen a magyar gazdaság fejlesztésében és a Jó állam működtetésében kulcsfontosságú a jól felkészült diplomás szakemberek kibocsátása.

Bízom benne, hogy Állásbörzénk segítségükre lehet abban, hogy megtalálják az elvárásaiknak megfelelő végzős hallgatóinkat, akik gazdagíthatják az Önök munkatársainak körét.

Megköszönve partnereink, munkatársaink és minden közreműködő segítségét, minden résztvevőnek eredményes Állásbörzét kívánok!

Üdvözlettel:
Prof. Dr. Torma András
a Miskolci Egyetem rektora