2016-ban először van lehetőségetek online kedvezményes bérlet vásárlásra mind diák / ME dolgozók mind külsősök számára!
Vigyázat! Gyorsan fogy! :)
Újra indul a nagy menet!
Ne maradj le semmiről!
SZAKMAI BESZÁMOLÓ
XXIX. Miskolci Egyetemi Napok (MEN) 2016


A beszámló letöltése
Az X-Faktor stábja meghallgatást tart a MEN-en!
Ha szeretsz énekelni, és jól érzed magad a színpadon, akkor gyere el a Miskolci Egyetemi Napokra, az RW Miller Klubba!
Viszont, ha a színpad nem a te tereped, de egy barátod, a pasid, a csajod, a tesód, vagy bárki a környezetedből szeret énekelni, ne habozz… Nevezd be őt!

A meghallgatásra nem árt, ha hozol magaddal zenei alapot, amire énekelni fogsz! (pendrive-on vagy CD-n)
További információk: http://rtl.hu/rtlklub/xfaktor

Érdeklődni:+3630-364-3500
#TeVagyAzÚjXfaktor #TeVagy2016
Avasi Borongolás
Miskolc szívében, a történelmi Avas pincesoron idén ötödik alkalommal ismét megrendezésre kerül az Avasi Borangolás. Május első szombatján több mint 30 nyitott pince és közel 40 elismert borászat várja a látogatókat. A borkínálatot a Tokaji- , Egri-, Bükki-, Szekszárdi-, Etyeki-Budai-, Balaton- felvidéki- borvidékek legkiválóbb borai alkotják.

https://www.facebook.com/avasiborangolas2012
Idén újra megrendezzük a MEN-t! :)
AZ EGYETEM ÉS A BULI - Miskolcon nincs mellébeszélés, ha hallgatói buliról van szó, a legjava pedig vitán felül a vizsgaidőszak stresszére - és persze a nyári lazításra - tökéletesen felkészítő Miskolci Egyetemi Napok 2016, azaz MEN.
Versenyek, diákrektor választás (még szép!), közös főzőcskézés, koncertek, buli és a tavaszi hangulattal telt hallgatók nagyjából minden elemét magukban hordozzák a tökéletes fesztiválhangulatnak, úgyhogy aligha kell hezitálni: ha egyetemi buli a Miskolci Egyetemen akkor MEN!
Ez lesz a menet!
2016. MÁJUS 5.
CSÜTÖRTÖK
19:00 HAMVAI PG DJ SULI
21:00 BËLGA
22:30 BRAINS
 
 
 
22:00 DELTA BULI
00:30 KIS GRÓFO
 
 
20:00 REZIDENS
23:00 HAMVAI PG
00:30 JULIA CARPENTER
02:30 DROPLEX
AFTER: FRANKY
 
 
20:00 KILOWATT
22:00 JOCKEY JOKERS
00:00 VIDEO R.I.P.
REZIDENS
 
2016. MÁJUS 6.
PÉNTEK
12:10 FRÁTER KÓRUS MŰSORA
12:30 BEPILLANTÁS A SELMECI DIÁKHAGYOMÁNYOKBA
12:45 UNICUM HABEAS-KONCERT
19:00 HAMVAI PG DJ SULI
20:30 SUGARLOAF
22:00 KOZMIX
23:30 MASTER BLASTER (GER)
20:00 SOULCLAPS
21:00 HŐSÖK
22:45 ROAD
00:45 CLOUD9+
20:00 REZIDENS
23:00 TOTPETI
23:30 ANDRO
01:00 TOTPETI
02:00 MONOLIX
03:00 AFTER: FRANKY
 
20:00 COLLISBORN
22:00 INERCY
00:00 DÉVÉNYI TIBIBÁ
REZIDENS
 
2016. MÁJUS 7.
SZOMBAT
19:00 HAMVAI PG DJ SULI
20:30 HOOLIGANS
22:30 MAJKA & CURTIS LIVE
 
 
 
22:00 SKY FANATIC
23:30 OCHO MACHO
01:00 DENIZ
 
20:00 REZIDENS
22:00 PROPELLER REKORDZ
22:45 KILLAKIKITT
23:30 DJ STERBINSZKY
00:45 DJ M
01:30 METZKER
02:45 KATAPULT DJ
20:00 CROSSOVER
22:00 MANGALICA
23:00 DJ STERBINSZKY
00:30 DJ M
01:30 DJ DOMINIQUE
A MŰSORVÁLTOZÁS JOGÁT FENNTARTJUK!
Ide kell menni!
MISKOLC-EGYETEMVÁROS
Hagyományaink
DIÁKREKTOR-VÁLASZTÁS
A Miskolci Egyetem tartalmas és vidám diákéletének részét képezik a MEN hagyományőrző programjai. A rendezvénysorozat kiemelkedő eseménye a DIÁKREKTOR-választás.

A karok diákrektor-jelöltjei és csapataik a MEN keretében az alábbi versenyszámokban, eseményeken mérik össze erejüket és tudásukat:
2016. május 4.
Szerda
19:00
Bemutatkozás Piros Rockwell
21:00
Számháború Park
2016. május 5.
Csütörtök
10:00
Lépcsőfutás E/3
11:30
Aszfaltrajz E/7 Parkoló
12:00
Csilletolás E/7 Parkoló
14:00
Kalandpark
14:00
Soldier training
16:00
sör-virsli verseny
Piros Rockwell
17:00
fröccsváltó Piros Rockwell
19:00
Részeredmény hirdetés Piros Rockwell
19:30
Csapatmegbeszélés, felkészülés az estére
2016. május 6.
Péntek
08:00-
-16:00
Sportvetélkedők Sportlétesítmények
12:00
Lasertag verseny
12:00
Buborékfoci Sportlétesítmények
14:00
Gulyás zsűrizés Sportlétesítmények
18:00
szépségverseny Piros Rockwell
19:00
Részeredmény hirdetés Piros Rockwell
19:30
Csapatmegbeszélés, felkészülés az estére
2016. május 7.
Szombat
09:00-
-12:00
Grog főzés
12:00-
-15:00
Kincskereső-verseny
Avasi Borongolás
13:00
Buszhúzás
Egyetemi Főépület
15:00
Cantus verseny
Avasi Borongolás
18:00
Sörváltó verseny
Piros Rockwell
19:00
Eredményhirdetés és kulcs átadás Piros Rockwell
A diákrektor-választás, illetve a hagyományápoló programok célja, hogy nagy számban megmozgassa a karok hallgatóit, a közös cél érdekében tett erőfeszítések összekovácsolják a csapatok tagjait és az őket támogató szurkolókat, valamint a résztvevők bepillantást nyerjenek a Miskolci Egyetem diákéletébe.
Ki lesz a magnifice domine rektor?
mfk
mak
géik
ájk
gtk
btk
ek
Jó szerencsét! Sziasztok!
Szeretném pohárköszöntővel kezdeni: Hello pohár! EKS! Készüljetek fel a zuniverzális Balhéra! Komolyabbra fordítva szót Miii vaaan MEN? Hol a söröm? Szóval Duber Krisztián vagyok, két éve végzős bányaművelő hallgató… Az egyetemi éveim során a sok kredit hullás hatására a hajaim is kihullott. Ezért idén a bányász csapat tagjai hasonló „dús” hajkoronával jelennek majd meg a MENen. Minden résztvevőnek sikeres pótzh és alpót időszakot kívánok, ott tali.

Szlogen: "Alacsony igények, magas élet! Cél a minimal!"
Jó Szerencsét!

Safarcsik Tibor a. Slágertibó harmad éves öntész szakirányos, a 2016-os Állásbörze reklám arca vagyok. Specializációm gyakorlati lehetőségeit a legmagasabb szintre emeltem az E/3, Uni-Café és Rockwell Bermuda-háromszögében. Diákrektor jelöltségem okai: mulatási, a mindentudás plasztik kártyájának (Hadd csipogjon!) kiemelkedő használata és a mámor odaadó szeretete. Különleges képességeim közé tartozik, hogy szárnyaló tanulmányi teljesítményemnél csak a véralkohol-szintemet tudom magasabbra emelni. Fixen!
Céljaim:
  • Az E/3-as kollégium megfordítása, hogy a bejárata közelebb legyen a Lidl-höz
  • Hidratációs pontok elhelyezése a fesztivál egész területén
  • A Kohász keserű hozzáadása a menza menühöz
  • Stabil internet kapcsolat bevezetése a kollégiumban
  • Ne negyedik helyen végezzen a Kohász csapat


Végezetül: Egy jó buli Slágerrel kezdődik és Tibóval végződik.
Legyen Fényes Sikere a Kohásznak
Sziasztok!

Fürjes Gábor Martinnak hívnak, és én vagyok ebben az évben a Gépészmérnöki és Informatikai Kar Diákrektor jelöltje. Már 5. éve koptatom az iskolapadot kisebb-nagyobb sikerrel, de mindig azt vallom, hogy a Bsc lesz életem legszebb 10 éve. Mondják, hogy az ember megtalálja a barátait az egyetemen, én csak állatokat találtam, akikkel igen jól elvagyok. Hobbijaim a csajok, a sör, illetve a pálinka. Előbbiekkel mesterfokon tudok a barátzónába kerülni. Rockwellben tisztelem a ritmust ezért nem lépek rá. Életembe egyszer rúgtam be eddi, de az 7 éve tart. Furcsának találtam, hogy a MEN márciusban van, de akkor szóltak a többiek, hogy már 9 nap és május pedig az utolsó emlékem az hogy a szülinapom van(március 27.). A többiek úgy tartják rólam, hogy elpusztíthatatlan vagyok, mert tudok igen csak meredek dolgokat művelni. Szeretek kézen állni a fotelembe, elzúgni vele majd pedig King Kongként felmászni a polc legtetejére. Sokan mondják cuki vagyok, pedig szerintem egy hörcsög cuki nem pedig én. Mióta kijött a deadpool c. film,azóta szeretnék rá hasonlítani, azt mondják az ábrázatom már megvan hozzá, de a szövegemen még dolgozni kell. Végezetül minden egyes csapattagnak eredményes MEN-etelt kívánok.
Jó szerencsét!!
Jó Szerencsét!

Tudod, hogy miért jöttem. A térképért, ami elvezet hozzá. A MEN győzelemhez.
Galaxisunk polgárai, elérkezett az idő, hogy Csobó Ren és az ÁJK-Rend átvegyék az irányítást a Miskolci Egyetem (a továbbiakban: Galaxis) felett. A lázadókat eltöröljük a Föld színéről és végre rend lesz a Birodalomban.
Magam részéről Csobó Ren vagyok a. Ben Solo, az itt használt nevem szerint Vass Csobán Kadosa a. A borostás bigface, az ÁJK idei megtorlója. Egy távoleső Credit nevű bolygón születtem, ami a Bolognai Rendszerben van és borzasztó. Tanoncként eddig 3 évet lehúztam a Galaxis Állam- és Jogtudományi Karán, ám mivel a krediteim ellenem fordultak, véres bosszút fogadtam a Kar és mindazok ellen, akik támogatják.
Nektek viszont elmondom, hogy olykor-olykor elragad az Erő világos oldala (értsd: ÁJK) és ekkor én is győzelemre juttatnám azt a Kart, amely engem is formált.
Úgy érzem szétszakadok. Nem bírom már ezt tovább! Tudom mit kell tennem, de félek nincs elég erőm hozzá…
Segítetek?
Jó szerencsét!

Maginecz Ádám a. a szomszédok imádnivaló humorgyöngye a. nagy rakéta kis dzsoja vagyok. Idén engem ért az a MENtiszteltetés, hogy a Gazdászok hősi hadát MENedzselhetem az egyetem kulcsáért folytatott MENdegélés során. Talán kezd körvanalózdni a szóviccek iránti MENthetetlen rajongásom, amely talán MENkérdőjelezi MENtális épségem, azonban most nincs idő MENtegetőzni. S az, hogy mi holmi MENhelyről szakadt bagázs vagyunk, akiket egy sör után a MENtő visz el az egy szeMENszedett hazugság. Nem gátol minket MENses, MENopauza, hasMENés, de még MENkőcsapás sem sem. Mi gazdász ifjak, s MENasszonyaink nem MENekülünk, nem keresünk MENtsvárat, nem MENtegetőzünk. Megnézzük mi a MENü, s MENnél keményebb a kihívás, MENténket felöltve annál nagyobb elánnal MENetelünk.

Mottónk: MENthetetlen MENes MENetelés

Pénzt a Gazdásznak
Jó Szerencsét!
A nevem Bartók Nándor a. Gátlástalan Közeledés. Harmadéves Anglisztika szakos hallgatóként élem mindennapjaimat jelenleg. Idén nekem jutott a megtiszteltetés hogy dicső karunkat győzelemre vezessem vagy legalább a túlélés ösvényére tereljem erre a pár napra.
Harmadéves létemre korban már kicsit előrébb járok, de ez is a javunkra fordítható lesz, csak még nem tudjuk hogy. Mielőtt megérkeztem volna Dicső Campusunkra, bebizonyítottam hogy nem csak a humán beállítottságú tanulmányok elsajátítására vagyok képes, ezt az is bizonyítja hogy két műszaki szakma megszerzése után, kezdhettem el egyetemi éveimet.
Magamat ha összefogóan szeretném bemutatni elsősorban az alias nevemre szeretnék hivatkozni. Emberközpontú vagyok és nagyon közvetlen személyiség pláne alkohol jelenlétében. Próbálok együttműködni a környezetemben élőkkel amit természetesen a MEN alatt is mindenképpen próbálok majd kamatoztatni. Tőlem több tapasztalata jelenleg talán nincs is aktív hallgatónak karunkon egy MEN csapat szervezésével kapcsolatban mivel büszkén mondhatom hogy az előző két évben a két Firmám képviselte karunkat, én pedig mellékjük szegülve figyeltem és gyűjtöttem be az információt a dolgok működéséről, mellette pedig esetenként közel ájult állapotban próbáltam egy térben és időben maradni a többiekkel. A leglényegesebb filozófiája mindig az volt karunk csapatának hogy érezze a lehető legjobban magát és emlékezetes pár napot tudhassunk magunk mögött ha később emlékezünk majd rá, vagy legalább ha videó mutatják majd nekünk.
Jó Szerencsét!
Vivat Bölcsész!
Jó Szerencsét!
A nevem Nikházy Máté a. kuttyáim vagytok mind, az egészségügyi kar idei jelöltje. Amikor éppen nem műtök vagy életet mentek akkor Vészhelyzetet és Grace klinikát nézek tovább képzés szempontjából. Már kis koromban Dr. Carternek hivtak az oviban, amikor egy mászóka baleset után, egy lehorzsolt lábat sikeresen amputáltam egy műanyag lapát és egy vödör homok segítségével. Remélem, hogy idén is mindenki jól fogja magát érezni és töretlen marad az egészségügyi kar sikerszériája. De most mennem kell, mert úgy látom ébredezik a beteg az asztalon.
Egészséget a Világnak!
Jegyinfó
Elővételes bérlet
Napijegy
Bérlet
Diák/ME dolgozó
2500.-
1500.-
3500.-
Külsős
4000.-
2500.-
5500.-
A KÉSZLET EREJÉIG! CSAPJ LE RÁ!
HALLGATÓK/DIÁKOK FIGYELEM!
Kedvezményes diák napi- és hetijegyeiteket személyesen is megvásárolhatjátok április 28-ig elővételes áron a Miskolci Egyetem Hallgatói Központjában, az A/1-es épület mfsz. 7-es irodában hétfőn, kedden és csütörtökön 9 és 14 óra között!
A részvétel feltételei
A belépődíj kifizetése után mindenki karszalagot kap, amelyet a bejáratnál helyeznek fel a jobb csuklóra! A belépőjegy/karszalag nem váltható vissza. A belépőjegy/karszalag másra át nem ruházható! A belépőjegy/karszalag hamisítását Magyarország erre vonatkozó törvényei szerint büntetik. A jegyhamisítók és a hamisításban közreműködők ellen eljárást indítunk. A jegy/karszalag megvásárlásával Ön köteles elfogadni a rendezvény házirendjét és a biztonság rendszabályokat.

A KARSZALAG tulajdonosa tudomásul veszi, hogy a rendezvényen: — csak sértetlen állapotú karszalaggal lehet részt venni. — kép-, ill. hangfelvétel készítése a szervezők engedélye nélkül SZIGORÚAN TILOS!
— a rendezvény területére baleset okozására alkalmas tárgyat (szúró-, vágóeszköz stb.), valamint szeszesitalt, üdítőitalt, robbanószert, petárdát, kábítószert és olyan eszközt, tárgyat — — bevinni, amelynek birtoklását a törvény tiltja, bevinni SZIGORÚAN TILOS! — a biztonsági személyzet elkobozhat minden olyan tárgyat, amellyel mások vagy a saját testi épségét sértheti, vagy veszélyeztetheti. — a Szervezők nylivános kép- és hangfelvételt készítenek, amellyel kapcsolatban semmilyen igénnyel, és követeléssel nem lehet fellépni. — köteles betartani a rendező utasításait. — az anyagi és egészségügyi károkért a rendezvényt szervező cég felelősséget nem vállal. — rendezvény elmaradása esetén a rendezőség a jegyvásárlás helyén közli a rendezvény új időpontját, vagy a belépőjegy árának visszatérítési módját legkésőbb tíz napon belül. — 18. életévét be nem töltött személyeket szeszes itallal és dohányipari termékkel nem áll módunkban kiszolgálni!

Kérjük, fokozottan vigyázzanak a természeti értékekre, és ne szemeteljenek.
A fent említett szabályok be nem tartása esetén a rendezők a helyszínről a karszalag tulajdonosát eltávolíthatják.
Diákjegy csak Miskolci Egyetemi ill. középiskolás diákigazolvánnyal váltható! Aki nem a saját diákigazolványával kísérli meg a bejutást, attól a személytől a rendezőség elveszi a nála lévő diákigazolványt és megindítja a szabálysértési eljárást!

16 év alattiak: — számukra a belépőjegyet csak a szülő vagy hozzátartozó válthatja meg — kizárólag szülői, hozzátartozói felügyelettel tartózkodhatnak a rendezvény területén, — csak 23.00 óráig vehetnek részt a programokon, utána el kell hagyniuk a fesztivál területét!

10 év alattiak: — számukra a belépés ingyenes, — ugyanaz a szabályok vonatkoznak rájuk is, mint a 16 év alattiakra!

Jó szórakozást kívánunk!